Bonusbarn med ASD

Är du in en ny relation och din partner har barn med autism (med normalbegåvning) eller Asperger eller högfungerande autism som det kallades tidigare? Eller har ditt bonusbarn precis fått diagnoser och du vet inte riktigt vad du ska göra? Då är det här ett program för dig!

Bonusförälder är ett program som kommer att förändra hur du ser på din partners barn och dig själv i relation till barnen avsett om du är helt ny i din relation eller om ditt bonusbarn precis har fått en diagnos. Bonusföräldrarprogrammet kombinerar förinspelade föreläsningar med coaching och kommer hjälpa dig att förstå både ditt bonusbarn, din relation och dig själv bättre.

Vill du veta mer om vad det innebär att ha autism (med normalbegåvning) eller Asperger/högfungerande autism som det tidigare kallades? Är du rädd för hur barnets funktionshinder kommer att påverka din relation? Vet du inte riktigt hur du ska bete dig när din partners barn är i närheten? Tycker du att barnen påverkar er relation för mycket? Efter Bonusförälder-programmet kommer du att förstå barnet, din partner och dig själv bättre. Och förhoppningsvis kommer vardagen bli enklare!

Vid tre tillfällen coachar jag dig kring din nya roll som bonusförälder till barn med autism/asperger. Det spelar ingen roll om du lever med ditt bonusbarn på heltid, deltid eller att ni bara träffas ibland. Vi fokuserar på dig, dina frågeställningar och de frågor du vill ha svar på.

I programmet ingår tre föreläsningar, som du titta/lyssnar på närhelst du vill:

Vad är autism, asperger eller högfungerande autism?

Vi går igenom vad autism är och vilka svårigheter som följer med funktionsnedsättningen. Fokus kommer att ligga på det som tidigare hette Asperger eller högfungerande autism, det vill säga Autism med normalbegåvning.

Relationen

Relationen kommer påverkas av att det finns barn med stora behov, vi går igenom vad som blir speciellt för relationen och vad du bör tänka på och vad ni kan göra för att stärka er relation.

Vad kan jag göra?

Det finns massor du kan göra, och vi går igenom några förhållningssätt och strategier som är väldigt bra att ha med sig när du är med barn som har autism/asperger. Du får också en digital arbetsbok att arbeta med under programmet.

Som bonus har vi gjort tre podavsnitt där vi pratar om våra personliga erfarenheter och diskuterar Vad är autism?, Relationen och Vad kan jag göra? Du kan lyssna redan idag, och du hittar alla våra podcasts här.

Programmet kostar 4900 kr och du anmäler dig här!