Om mig

Jag heter Malin Gunnesson, jag är trebarnsmamma och i vår familj finns det barn med olika diagnoser. För ungefär tio år sedan var allting på väg åt fel håll. På alla plan. Vi slet varje dag för att överleva mentalt och vi förstod inte hur det skulle gå till. Vi var en familj i djup kris och det stod helt klart att vi inte kunde acceptera vartåt tangenten pekade för ett av våra barn. Vi var tvungna att få till en förändring, men visste inte hur. Ingenting vi dittills prövat hade fungerat. Vi kunde se vissa mönster men inget som var tillräckligt tydligt.

Malin idag

Man kan nog säga att vi kraschade rätt hårt allihop. Jag hade tänkt att det mesta skulle lösa sig om bara min dåvarande man och mitt barn kunde ändra sig… Döm om min förvåning när det visade sig att det inte var mitt barn, eller min dåvarande man, som behövde förändra sig utan att det var jag! Det var jag som behövde ta ansvar för mig själv först och göra förändringar. Många förändringar skulle det visa sig.

Vårt äktenskap överlevde inte men idag är vi ett betydligt bättre team för våra barn än vi någonsin var då. Under samma period var jag långtidssjukskriven och hade en medelsvår depression.  Med hjälp av kloka terapeuter som arbetade med både kroppen och själen, och mycket eget arbete kom jag relativt snabbt på fötter (dvs jag kunde gå tillbaka till jobbet igen efter ett halvår). Då hade vi redan börjat titta på hur vi skulle kunna förbättra situationen för vårt barn. Jag började läsa väldigt mycket om asperger och med tiden har jag också läst på universitetet för att fördjupa min kunskap, hittills har det blivit specialpedagogik, hälsopsykologi, coachning och hjärnans biokemi. Jag har läst till cert. PI Kost och hälsocoach. Och någonstans här föddes idén om att lämna arbetet som fastighetsstrateg och starta ett coachningsföretag för att kunna hjälpa andra familjer som befinner sig i situationer liknande den jag själv varit med om.

Jag anser att det är du som har störst möjlighet att reducera ditt barns kroppsliga och mentala stress. Föräldrarnas och barnens mående hänger ihop. Därför vill jag arbeta med helheten, både det fysiska och det mentala, och coacha mammor som du – att hjälpa både dig själv och ditt barn!